Sacosa, obiect vechi de 100 de ani

Sacoşa pentru cumpărături are 100 de ani vechime. Astăzi este un articol bun la toate, cântăreşte o greutate neînsemnată de 20 grame, dar poate transporta o greutate impresionantă de 20 kilograme. Fie că este o pungă de cadouri, o sacoşă pentru alimente sau o pungă pentru obiecte promoţionale, acest produs de masă, la început dezvoltat pentru industria alimentară, s-a perfecţionat spre a deveni un accesoriu de înaltă tehnologie ce poartă cu sine mesaje de publicitate complexe.

Sacoşa este un ajutor indispensabil la cumpărături şi chiar reflectă prosperitatea unei societăţi, dar este doar o parte a activităţii economice de ambalare la nivel global, care valorează circa 430 miliarde de dolari, cu o rată a creşterii anuale cuprinsă între 2% şi 4%. Companiile se bazează pe sacoşe pentru cumpărături de calitate ridicată şi culori strălucitoare, imagini frumoase şi ilustraţii fotografice de calitate ce sunt de primă importanţă.
Astăzi, ambalajele imprimate se produc în principal prin folosirea tipăririi flexografice– frecvent principalul proces de tipărire de valoare industrială în toată lumea. Tipărirea flexografică este în continua dezvoltare în lume şi promite o rată înaltă de creştere în viitor. Tipărirea flexografică poate fi folosită pentru o larga categorie de materiale, solicită doar un timp scurt de pregătire, este ieftină şi furnizează tipărituri lizibile.Procedeul foloseşte plăci de fotopolimer flexibile cu un strat de suport, un strat în relief uşor sensibil şi un înveliş din film protector. După terminarea procedeului, plăcile sunt montate pe un tambur sau cilindru de imprimare folosind o bandă de montaj pentru placă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.