Cerinte aferente designului de ambalaj pentru imprimarea FLEXO

FORMAT FISIERE SURSA – Echipa de graficieni Exonia Holding preferă să primească specificaţiile privind grafica de imprimat în format electronic (CD sau DVD). Formatele cele mai uzuale sunt .cdr, .ai, .tif. Dacă forma finală a graficii dvs. nu este în aceste formate, vom găsi împreună soluţia optimă pentru a transforma machetele în formatul recomandat.

CALITATE IMAGINI – Recomandarea noastră este ca imaginile de imprimat să aibă o rezoluţie de cel puţin 300 dpi. Dacă imaginile sunt necesare pentru imprimări în două sau mai multe culori, sunt necesare informaţii privind separaţia de culoare şi codul de culoare Pantone utilizat. Funcţie de aceste date, vom optimiza imprimarea. În lipsa informaţiilor despre codurile Pantone utilizate, se va realiza o aproximare cât mai exactă a culorilor. Recomandam ca fondul din imediata vecinatate a imaginilor sa fie in contrast cu extremitatea cea mai apropiata a imaginii. De exemplu, o imagine in policromie va fi estompata de un fond de culoare inchisa. Aici recomandam ca in jurul imaginii in policromie sa apara fie un OUTLINE de culoare deschisa (in contrast cu fondul) sau un degrade deschis care sa puna in valoare policromia. Copiile foto nu sunt utilizabile pentru realizarea clişeului flexografic. Imaginile scanate la rezolutie redusa nu permit o imprimare ulterioara de calitate, fapt pentru care nu sunt acceptate ca si surse la Reklama Shop.

TEXTE – Este absolut necesar ca textele (caracterele) sa fie separate de imagini (nu exportati imaginea si textul concomitent in formate tip .jpg sau .tif sau .pdf). Va trebui sa primim textele separat, deasupra imaginii (in acelasi fisier sau separat). Astfel, vom putea realiza placi separate pentru a obtine cea mai buna calitate a imaginii. Textele NU trebuie sa fie realizate ca „spartura in policromie” ci, vor trebui suprapuse (convertite la curbe, evident) peste fundalurile cu sau fara policromie. Pentru rezultate optime recomandam folosirea unui singur plan de culoare (de baza sau speciala), iar daca acest lucru nu este posibil, recomandam reducerea la minimum a numarului de culori ce se suprapun pentru a forma o anumita culoare a textului. Alegerea culorii pentru text nu trebuie sa presupuna realizarea acesteia din policromie sau din 3-4 culori suprapuse. O abatere a pozitiei cliseelor pe masinia in cursul imprimarii (viteza de rotatie a tamburilor este considerabila) si de numai 1-2 microni si vom avea parte de un text tremurat. Daca se doresc nuante speciale de culoare a textului, sfatul nostru este sa alegem nuante speciale (coduri pantone), si nu sa apelam la separatie. Alte date necesare la procesarea grafică sunt denumirile şi dimensiunile fonturilor utilizate. Dimensiunea minimă recomandată este de 8pt Serif şi 7,5pt pentru Sant Serif, iar alte fonturi cu dimensiuni sub 10pt trebuiesc Bold-uite. Fonturile vor trebui convertite la curbe inainte de trimitere la imprimare.

ELEMENTE SPECIALE – În cazul utilizării codurilor bară EAN, sunt necesare combinaţiile celor 12 cifre. Dimensiunea recomandată pentru codurile bară este 100% iar imprimarea optimă este cu cerneală neagră pe fond alb (sau albastru).

LIMITE TEHNOLOGICE – De retinut ca numarul TOTAL de culori pe care il putem imprima pe un ambalaj este 6 si numai pentru anumite categorii de ambalaj 8. (ex: policromie CMYK, o culoare speciala PANTONE si alb la ambalaj transparent SAU policromie CMYK, o culoare speciala PANTONE1 si culoare speciala PANTONE2 la ambalaj pe folie alba. Deci putem imprima pe folie alba, o fotografie plus alte elemente cu PANTONE AURIU si PANTONE ARGINTIU, concomitent). Daca pe ambalajul din exemplul anterior apare o policromie si texte, pentru texte este recomandabil sa alegeti una dintre culorile C/M/Y/K sau ARGINTIU sau ARGINTIU.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.