Ambalajele flexibile prelungesc perioada de valabilitate a produselor

Exonia Holding mentine prospetimea alimentelorPotrivit studiilor, ambalajele potrivite sunt o arma vitala in lupta impotriva irosirii alimentelor. Ambalajele flexibile  au un rol foarte important in acest domeniu. Anual se irosesc aproximativ 3 milioane de tone de alimente si bauturi, potrivit WRAP Association. Acest numar ne preocupa pe toti, si este o problema pe care industria ambalajelor o poate rezolva. Cercetari recente arata ca ambalajele flexibile au capacitatea de a mentine proaspete alimentele pentru mai mult timp si pot astfel sa reduca fenomenul irosirii.

Un ambalaj cu un design bun poate ajuta consumatorii sa cumpere exact cantitatea de care au nevoie si apoi sa-l pastreze in cele mai bune conditii. Spre exemplu, un ambalaj flexibil pentru carne filetata poate sa prelungeasca durata de viata a produsului cu cel putin 3 zile, spre deosebire de pastrarea alimentului in vechile tavite. Mai mult, producatorul economiseste cantitati uriase de ambalaj (peste 10 tone anual pentru un producator de talie mare).

Obiectivul Exonia Holding este sa ajute compania dumneavoastra sa dezvolte ambalaje flexibile, sustenabile, inteligente care pot prelungi la maximum perioada de valabilitate a produsului contribuind astfel si la reducerea irosirii alimentelor. Reusim sa facem acest lucru prin materialele de ultima generatie precum foliile cu bariera de gaz, si foliile pentru ambalare in atmosfera modificata. Astfel de ambalaje pot reduce pierderile producatorilor si ale retailerilor cu pana la 75%.

Am reusit sa prelungim perioada de valabilitate la unele produse cu pana la 18 zile-19 zile fata de alte tipuri de ambalaje. Aceste realizari au fost rodul muncii de mai bine de 2 ani a echipei de cercetare si dezvoltare. Un exemplu este dezvoltarea foliilor film pentru industria alimentara, mai ales pentru fructe si legume proaspete. Aici, se folosesc perforatii in folia flexibila pentru ca oxigenul si dioxidul de carbon sa intre si sa iasa din ambalaj pentru a mentine proaspete fructele sau legumele. Totusi trebuie sa stii exact cate perforatii trebuie sa faci si cat de mari trebuie sa fie acestea pentru ca scopul este ca oxigenul si dioxidul de carbon sa intre, dar nu in cantitati mari. Asta pentru ca aceste gaze au efecte duale. De exemplu, dioxidul de carbon poate ajuta la distrugerea „intrusilor”, este si un gaz acid care nu face bine produselor proaspete in cantitati mari.

Chiar si in sectorul carnii, ambalajele flexibile incep sa fie tot mai apreciate. Un ambalaj interesant, cu un design inteligent poate substitui nevoia de a mai folosi tavitele clasice.

Toate acestea ne indreptatesc sa credem ca ambalajele flexibile sunt ambalaje care valoreaza cat greutatea lor in AUR.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.