Cum realizezi ambalaje atractive pentru copii?

Copiii sunt consumatori foarte importanti pentru multi producatori din FMCG. Se produc variante de produs speciale pentru ei, se realizeaza campanii de comunicare special gandite pentru acest target si AMBALAJELE au un design special atunci cand se adreseaza copiilor. Sa nu uitam ca de foarte multe ori copiii sunt un factor de decizie important, chiar daca decizia de achizitie o poate lua in cele din urma un adult. Asadar, ambalajele produselor destinate copiilor trebuie sa fie speciale. In continuare, specialistii fabricii de ambalaje Exonia Holding va ofera cateva sfaturi si cateva idei pentru a realiza un ambalaj perfect pentru cei mici.

In primul rand, pentru o integrare perfecta in universul copiilor, ambalajul trebuie sa contina un caracter, un personaj. Personajele fac produsul mai amuzant si il determina pe copil sa se joace cu produsul. Personajele atrag atentia copilului. Dar ce fel de personaje pot fi folosite? Am identificat 4 strategii principale in acest sens:

  1. Deseneaza un chip: Prima consta in a desena efectiv pe orice produs un chip, aceasta pentru ca in cazul copiilor exista o tendinta de a antropomorfiza totul: animale, trenuri, masini, copaci, fructe, legume etc. Sa presupunem ca produceti cascaval pentru copii. Atunci desenati un chip zambitor si atractiv pe roata de cascaval si copiii vor fi mai degraba atrasi de acest produs decat de unul simplu.
  2. Multa Personalitate: Totusi, pentru a iesi din aglomeratia de fete zambitoare de prin supermarketuri, personajul tau trebuie sa aiba personalitate. Trebuie construita o intreaga poveste in spatele personajului de pe ambalaj. Aici trebuie sa va raspundeti la multe intrebari precum: Unde traieste acest personaj? Cu ce se ocupa? Ce prieteni are? Cu cat povestea din spate este mai interesanta, cu atat copiii pasesc in aventura. Este bine ca un personaj sa fie construit „in adancime” cu tot background-ul gandit de inainte. Asadar, o prima concluzie o putem trage de pe acum: Personajele uni-dimensionale (fara povestea din spate) devin redundante peste noapte (atunci cand copiii cresc). Un exemplu interesant de personaj bine-gandit este cel al brandului de bauturi racoritoare Oasis. Acele fructe ciudatele au foarte multa personalitate si sunt foarte atractive pe ambalaje.
  3. Cumpara o licenta: A treia solutie este simpla, eficienta dar scumpa. Decat sa mai creezi un personaj de la zero, obtii licenta de la detinatorii unui personaj care are deja notorietate. Aceasta strategie are multiple avantaje si dezavantaje. Un prim avantaj ar fi faptul ca te bucuri de tot capitalul de imagine pe care il are personajul respectiv, deci nu pornesti de la zero. In al doilea rand, personajul este deja creat (grafica, animatii eventual pentru reclame) deci este mai usor de folosit. Asadar impact maxim cu efort minim. Efortul fizic si intelectual minim, cat despre cel material….substantial. Un dezavantaj major ar putea fi faptul ca personajul apare si pe produsul tau, dar si pe al altora de cele mai multe ori. O scurta vizita intr-un supermarket si puteti vedea pe cate ambalaje apare de exemplu Shrek sau Spiderman.
  4. Mix it up: O solutie inteligenta la problemele ridicate de a 3-a strategie (cea mentionata mai sus) este sa creezi un personaj original pentru ambalaj dar sa te folosesti si de personaje cu notorietate (de la care cumperi licenta bineinteles) in reclame. Un exemplu este cazul Yoplait’s P’tit Yop care a construit un personaj original dar se foloseste si de un personaj de desene animate in reclame, dupa cum puteti vedea aici:

Desi personajele domina lumea ambalajelor pentru copii, nu sunt singurele solutii. Mai ales pentru copiii mai mari au succes acele ambalaje care ii diferentiaza pe ei de alti copii, care arata cat de independenti sunt ei si care arata STILUL LOR de a face lucrurile. Un exemplu in acest sens ar putea fi ambalajele de la sucul Capri-Sun cum este acest

Ambalaj pentru suc pentru copiii postat de Exonia HoldingO solutie foarte inteligenta este a japonzilor de la  Y Water care isi comercializeaza apa in niste sticle cu care te poti juca asemeni cu piesele unui LEGO, dupa cum puteti vedea aici:

Sticla de apa tip joc Lego de la Y Water

 

Asadar, in cazul produselor pentru copii, ambalajul trebuie sa fie foarte bine gandit, sa aiba un design special, atractiv si original. Specialistii fabricii de ambalaje Exonia Holding va pot ajuta sa creati ambalaje speciale pentru copii. In continuare aveti cateva surse de inspiratie in ceea ce priveste ambalajele pentru copii.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.