Echipa Exonia în misiune economică în Argentina

În perioada 18-25 octombrie 2015 a avut loc în Argentina, vizita misiunii economice din România la inițiativa echipei manageriale a companiei Exonia Holding S.A. Delegația română, condusă de către dnul. Tiberiu Stoian, director general al producătorului român de ambalaje, a avut onoarea de a fi întâmpinată în cadrul Ambasadei României la Buenos Aires, chiar de către Excelența Sa, dna. Carmen Liliana Podgorean, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Argentina și Republica Paraguay.

Echipa Fabricii De Ambalaje Exonia in misiune economica in Argentina 1Dna. Ambasador Podgorean, a subliniat, în cadrul discursului de deschidere a evenimentului, înaltul potențial al colaborărilor din domeniul industriei și comerțului din România și din Republica Argentina pentru a amplifica diversificarea cooperării economice între cele două țări. Domnul Mircea Borza, Consilier economic la Biroul de Promovare Comercial Economică și dna. Andrada Berezintu Secretar Afaceri consulare în cadrul Ambasadei României la Buenos Aires, au oferit oaspeților informatii esențiale, necesare stabilirii unor contacte cu potentialii parteneri de afaceri argentinieni. Pe parcursul șederii în Buenos Aires, reprezentanții companiei Exonia au avut întâlniri bilaterale cu firme argentiniene din industria de profil, analizând posibilitățile de a demara noi afaceri între cele două țări, precum și de a colabora în vederea dezvoltării, în plan bilateral, a unor proiecte în terțe tări din regiune.

Totodată, oficialii Ambadasadei Romaniei și-au oferit sprijinul în vederea organizării de acţiuni promoţionale destinate majorării exportului prin participarea activă la realizarea programului de târguri și expoziţii în Argentina și transmiterea de propuneri privind participarea la acele acţiuni cu impact asupra exportului românesc, atât cu pavilion naţional cât și în cadrul programelor de promovare ale altor instituţii, organizaţii sau ale societăților comerciale româneşti.

Cu ocazia coktail-ului oferit de către gazde, oaspeții din România au avut ocazia de a degusta și aprecia în premieră, excelentele plăcinte tradiționale argentiniene „empanadas”. Din dorința de a prezenta oaspeților din Romania și particularități ale tradiției argentiniene, dna. Ambasador, a împărtășit detalii intesante referitoare pasiunile localnicilor, printre care, la loc de cinste se află Tango-ul argentinian, dans atât de apreciat la nivel mondial. Audiența a fost efectiv captivată, motiv pentru care, reprezentanții companiei Exonia au primit cu mare bucurie invitația doamnei Ambasador de a participa la o lecție profesională de tango.

”Doamna Ambasador Podgorean este realmente îndrăgostită de tango, pasiune pe care, când abordează acest subiect o transmite imediat interlocutorilor. Am fost încântați de propunerea de a fi introduși în acestă lume mirifică, cu atât mai mult cu cât, pe lângă instructorii școlii de tango, am avut marea onoarea de a primi îndrumări chiar de la doamna Ambasador, care este o dansatoare experimentată. Îi mulțumim și pe această cale pentru implicare și suport.”, a declarat doamna Nadia Stoian, director operațional al Fabricii de Ambalaje Exonia.
Cursurile de tango la care a participat delegația română au fost urmate de un spectacol inegalabil al celebrului ansamblu de dansatori profesionisti „La Ventana” din Buenos Aires.

Sursa articol: IASI TV LIFE

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.