Aflaţi de la specialiştii Exonia ce sacoşe puteţi folosi începând cu ianuarie 2019

Grosimea minima a sacoselor de la 1 ianuarie 2019 este 50 de microniVă informăm că începând cu data de 1 iulie 2018 se modifică legislaţia prin completarea Legii nr. 249/2015 privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje!
Pe scurt, vestea bună este că sacoşele de plastic VOR EXISTA în continuare (maieu, banană sau cu mâner aplicat), iar pe parcursul anului 2018 acestea pot fi comercializate de către dvs. la orice grosime (grosimile pe care le comandaţi uzual).
Începând cu luna ianuarie 2019, România se aliniază directivelor U.E. de a utiliza sacoşe de o calitatite mai ridicată, având grosimea minimă de 50 microni, ceea ce le recomandă pentru a fi reutilizate de către consumatorii finali.

Potrivit noului act normativ, începând cu data de 1 ianuarie 2019 se va interzice comercializarea EXCLUSIV a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner, (grosimea peretului de folie sub 50 de microni grosime). Orice alt tip de pungi din plastic subţire şi foarte subţire DAR care nu sunt prevăzute cu mânere, NU fac obiectul interzicerii comercializării sau introducerii pe piaţa naţională!
Începând cu data de 1 iulie 2018 se va interzice introducerea pe piaţă numai a pungilor de transport din plastic SUBŢIRE şi FOARTE SUBŢIRE cu mâner (de la această dată le va fi interzis producătorilor de ambalaje să mai vândă sacoşe fabricate din folie mai subţire de 50 de microni).

Corelând această informaţie cu gama de ambalaje a Fabricii de Ambalaje EXONIA, prin pungi de transport cu mânere, Noua LEGE se referă exclusiv la SACOŞE de polietilenă tip maieu, banană sau cu mâner aplicat. Toate celelate categorii de ambalaje NU sunt supuse acestor modificări legislative (de exemplu, nu vor exista nici un fel de restricții pentru utilizarea de pungi de panificaţie, pungi pentru produse congelate, pungi cu clapetă, pungi de curierat, folii ambalare alimente sau medicamente sau saci, huse, etc, indiferent de grosimea foliei din care vor fi fabricate acestea).

Concret, începând cu 1 iulie 2018 toate tipurile de SACOŞE de polietilenă produse de fabrica Exonia (sau alţi furnizori) vor trebui să fie fabricate din folie de polietilenă cu grosimea de minim 50 de microni.
În perioada 1 iulie 2018 – 1 ianuarie 2019, firma dvs. poate comercializa sacoşe mai subţiri de 50 de microni, cu condiţia să fie achiziționate înainte de 1 iulie 2018. Perioada 1 iulie 2018 – 1 ianuarie 2019 este perioada în care puteţi epuiza stocul de sacoşe subţiri şi foarte subţiri, astfel încât din ianuarie 2019 să comercializaţi exclusiv sacoşe cu grosime mai mare de 50 de microni.

Aşteptăm în continuare comenzile dvs. de sacoşe! Pentru sacoşele mai subţiri de 50 de microni, ultimele comenzi pot fi lansate până la data de 1 iunie 2018, urmând a fi procesate şi livrate până la 30 iunie 2018.
Pentru a beneficia de prețul foarte competitiv al sacoșelor cu grosimea redusă va trebui să comandați din timp!

(Q&A) Întrebări posibile şi răspunsuri:

Client: Comand uzual sacoşe maieu cu grosimea de 16 microni şi sacoşe banană cu grosimea foliei de 35 microni. Mai pot comanda?
Exonia: DA. Sacoşele dvs. pot fi produse fără probleme în continuare până la 1 iulie 2018, iar dvs. puteţi să le comercializaţi până la 1 ianuarie 2019.
Ulterior va trebui să comandați exclusiv sacoșe cu grosimea foliei de minim 50 microni.

Client: Ce fac de la 1 iulie 2018 dacă vreau să comand sacoşe?
Exonia: Sacoşele comandate trebuie să aibă o grosime de minim 50 de microni. O soluţie temporară ar fi să faceţi un stoc mai mare de sacoşe subţiri pănă la 1 iulie 2018, dar pe care să-l epuizaţi complet până la 1 ianuarie 2019.
Astfel, bugetul pe care îl veți aloca achiziției sacoșelor va fi considerabil mai redus și veți face o economie consistentă.

Client: După 1 iulie se va mai achita Ecotaxa?
Exonia: Da, va fi obligatoriu să achitați Ecotaxa în continuare către AFM pentru sacoşele personalizate sau către Fabrica de Ambalaje Exonia pentru cele NEpersonalizate.

Client: Vreau să comand în viitor şi nişte pungi pentru ambalare pâine. Trebuie să fie tot de 50 de microni?
Exonia: NU! 50 de microni va fi grosimea minimă reglementată prin lege doar pentru pungi cu mâner (sacoşe). Pentru celelalte tipuri de ambalaje nu se aplică această nouă lege.

Pentru mai multe detalii legate de Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, click aici.

Vrei să comanzi ambalaje? Nimic mai simplu: contactează-ne acum!
Email: Comenzi@FabricaDeAmbalaje.ro
Tel/Fax: 0232.213.200

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.