Cate culori sa aiba ambalajul dumneavoastra?

  • Materialul si designul ambalajului sunt elemente importante in procesul vanzarii, dar cu toate acestea culoarea este cea care imbina toate elementele acestuia si este unul din cele mai importante mijloace pentru a face din ambalaj o unealta efectiva de comunicare.
    Culoarea vinde un produs – este inainte de toate o senzatie si creeaza o stare emotionala care comunica bine, depasind dimensiunea ambalajului, produsul in sine, forma sa sau scopul acestuia.
  • Folosirea unei culori sau a doua culori pentru un ambalaj implica o creativitate sporita, avand restrictia folosirii culorilor la nivel cantitativ. Este mai complex sa creezi in una sau doua culori, insa uneori, daca executia este reusita, au un impact exceptional la raft, ies in evidenta prin simplitate si design. In acest sens ambalajul editiei speciale Evian 2004 este printre cele mai reusite exemple de packaging temporar in doua culori. Albastrul, utilizat in cele 2 nuante, impreuna cu forma sticlei sunt unitare si reprezinta, imaginea unei picaturi de apa. De asemenea, un alt exemplu de succes este ambalajul binecunoscutei Kit-Kat, care sparge canoanele ambalajului competitiei in categoria dulciurilor, prin simplitate si design.
  • Ambalajele in 3 culori ofera o flexibilitate ridicata a nuantelor utilizate si usureaza procesul de creatie, rezultand astfel un design cu un impact vizual ridicat. Pentru acest lucru trebuie imbinate subtil nuantele, forma ambalajului, grafica acestuia precum si conceptul marcii. Un exemplu in acest sens este sticla de bere Ursus, care imbina nuante de rosu, verde si auriu, paleta de culori complementara care te duce cu gandul la intensitate, viata si la un obiect de pret. Nuantele de rosu se desprind din verdele racoritor, facand usoara citirea informatiilor si recunoasterea marcii la raft. In general, trei culori ale ambalajului sau designului etichetei sunt folosite la marcile pozitionate pe segmentul de mijloc in categoria lor.
  • Ambalajele cu 4-5 culori sunt cele mai frecvent intalnite si sunt utilizate pentru a transmite o anume subtilitate sau pentru a crea un anumit nivel de impact vizual; acest tip de ambalaj este pozitionat in extrema: ori pentru produse „value”, ori pentru produse scumpe, atingand un nivel ridicat de rafinament. Totusi, luand in considerare globalizarea pietei si avansul tehnologiei, numarul ambalajelor cu 4-5 culori, a crescut semnificativ, facandu-l pe consumator sa isi schimbe perceptia asupra calitatii produsului achizitionat.

Stefania Harabagiu, Brand Support

Sursa: http://www.magazinulprogresiv.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.