Ambalajele inovative Heinz – sticla de ketchup din trestie de zahar

Heinz este un brand ce valoreaza 10.5 miliarde $ si care inoveaza si se adapteaza constant in functie de nevoile si dorintele consumatorilor. La intrebarea „Ce inseamna inovatia pentru Heinz si cum se integreaza aici ambalajul?” raspunsul lui Jim Matthews, Group VP – Research & Development/Innovation Department a fost: „Simplu, definim inovatia ca transformare de noi idei in profit. Inovatia poate fi o solutie high-tech, dar poate fi la fel de bine si o solutie simpla venita de la consumatori”.

Ambalajul, pentru Heinz, trebuie sa fie sustenabil si prietenos cu mediul. Pentru a reduce consumul de materiale si pentru a dezvolta ambalaje prietenoase cu mediul, Heinz a redus consumul de materie prima. Mai mult, in 2011, au incheiat un parteneriat ce le permite sa produca sticle de ketchup folosind tehnologia Coca-Cola Company’s PlantBottle™. Pana la 30% din materialul folosit la realizarea ambalajelor provine dintr-o sursa regenerabila, mai exact din trestie de zahar. Nu exista nici o diferenta, vizual vorbind, intre acest ambalaj si unul din clasic. Aceasta este cea mai mare schimbare de la introducerea pe piata a sticlelor de ketchup Heinz din plastic in 1983.

Ce inseamna sa asculti consumatorii

Ascultandu-i si urmarindu-i pe consumatori, Heinz a introdus pe piata un format nou de ambalaj pentru ketchup: Heinz Dip & Squeeze®. Acest ambalaj consta intr-un capac detasabil atasat la o cutiuta „thermoform” ce seamna cu o sticla de ketchup Heinz. Dip & Squeeze permite consumatorilor fie sa stoarca ketchup-ul din cutie, fie sa inmoaie direct alimentele in sos. Pachetul contine 27 de grame de ketchup. Ambalajul a fost un adevarat hit.

O alta inovatie a fost ambalajul pentru semi-preparate. Traditional , semi-preparatele Heinz erau ambalate in CPET („crystallized PET”), dar compania a trecut de la acestea la ambalaje flexibile de tip „bag meals” care consuma cu aproximativ 80% mai putine materiale si ofera multiple beneficii consumatorilor si mediului: sunt comode, usor de transportat, usor de depozitat in frigider si stau mai bine chiar si pe raft.

Mai multe informatii aici.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.