Ambalaj special pentru cafea – mentine aroma datorita unui substrat de aluminiu

IMG_3111

Daca ambrozia era licoarea zeilor, cafeaua este cu siguranta licoarea pamantenilor. Cafeaua este obtinuta prin prelucrarea semintelor plantei Coffea sp. din familia Rubiaceae. Exista mai multe specii, dar de departe specia cu cea mai mare importanta economica este Arabica. Din aceasta se obtine cafea de calitate superioara (o pondere de 70% la nivel mondial). Urmatoarea este Robusta care se utilizeaza mai mult in amestec deoarece are o aroma mai slaba si un gust mai aspru.

Cafeaua are nevoi speciale in ceea ce priveste ambalarea. Ea se comercializeaza in ambalaje complexe care pastreaza complexul aromatic intitulat „cofeol”. Cofeolul insumeaza o serie de substante volatile si nevolatile care formeaza ceea ce popular numim „AROMA”. La formarea AROMEI, contribuie aproximativ 40 de substante.

Pierderea aromei se datoreaza, de cele mai multe ori, ambalararii intr-un material necorespunzator. Volatilizarea, oxidarea, hidroliza sau interactiunea compusilor prezenti pot fi prevenite prin ambalaje potrivite, in absenta aerului, prin utilizarea antioxidantilor si utilizarea ambalarii in vid sau gaz inert.

In timpul degradarii cafelei au loc in principal 2 actiuni:

  • cafeaua pierde arome dezirabile
  • cafeaua obtine arome nedezirabile

Specialistii Exonia Holding propun producatorilor de cafea  pungile de cafea cu substrat din aluminiu. Cu ambalajul nostru special cafeaua nici nu-si pierde aroma, nici nu contacteaza gusturi sau mirosuri nedorite. Folia din care este confectionata punga este prevazuta cu un substrat de aluminiu ce actioneaza ca o bariera pentru gaze! Prospetimea este un factor determinant care asigura satisfactia consumatorilor. Rata de invechire a cafelei depinde de cantitatea de oxigen cu care interactioneaza precum si de conditiile de caldura si umezeala care pot accelera deteriorarea. Pungile de cafea cu substrat de aluminiu oferite de Exonia Holding sigileaza cafeaua cu o cantitate minima de oxigen.

Astfel, datorita compozitiei foliei cu substrat de aluminiu, produsul ambalat va fi izolat perfect de mediul exterior ceea ce inseamna o prelungire a perioadei de valabilitate.

Folia nu permite schimbul de gaze (in special oxigen), dar reprezinta si cea mai eficienta bariera pentru vapori, prevenind astfel infiltratiile ce duc la deteriorarea produselor.

Laminarea cu bariera permite inclusiv ambalarea in atmosfera modificata sau cu gaze inerte, sistem special care prelungeste semnificativ termenul de valabilitate al produselor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.