Etichetele tip „semafor” pentru alimente apar anul viitor in Marea Britanie

Exonia Holding va ofera etichete personalizateRapoartele media sugereaza ca Ministerul Sanatatii din Marea Britanie va dezvalui panul pentru a introduce de la anul noile etichete tip „semafor” care avertizeaza cetatenii care produse sunt sanatoase si care mai putin sanatoase.

Gigantii din retail si oficialii din sanatate s-au intalnit pe 25 octombrie pentru a discuta despre noile insemne pe etichete.

Ministerul sanatatii vrea sa vada toti producatorii si retailerii folosind acelasi sistem, pe fata anterioara a ambalajelor. Aici vor fi trecute informatii despre cat de multa grasime, sare si zahar si calorii sunt in produs.

Unii retaileri precum Marks & Spencer, Asda si Sainsbury’s au utilizat versiuni proprii ale acestui sistem inca din 2005. Altii, precum Tesco, Morrisons, Aldi si Lidl au anuntat ca adopta sistemul imediat ce va fi disponibil.

Exonia Holding considera aceasta decizie de a folosi etichete de tip „semafor” ca fiind una foarte corecta fata de consumator. Preocuparea pentru transparenta in ceea ce priveste ingredientele folosite in produse trebuie sa apara si in Romania. Daca acest mod de etichetare ar aparea si in Romania, noi suntem pregatiti sa oferim 2 mari solutii producatorilor. Una ar fi crearea unor etichete care pot fi aplicate pe ambalajul existent deja, iar alta ar fi crearea unor noi ambalaje care sa includa noile specificatii, respectiv „buline”. Trebuie sa reamintim ca pentru ambele variante oferim design gratuit.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.