Procesul tehnologic prin care Exonia Holding produce ambalaje remarcabile

Cea mai des utilizata metoda de imprimare in industria ambalajelor este flexografia. Aceasta tehnica este numita astfel, deoarece initial a fost folosita pentru imprimarea cartonului ondulat. Datorita suprafetei neregulate a acestui material, era nevoie de o placa speciala, flexibila, capabila sa mentina un contact permanent cu suprafata de tiparit. Adesea utilizata pentru tiparirea pe plastic, film, carton, tehnica flexo se bazeaza pe placi flexibile (clisee flexografice) fabricate din fotopolimeri de inalta rezolutie. Pe aceste placi se graveaza imaginea ce se doreste a fi imprimata. Alt element esential in tehnica flexo este cilindrul anilox. Acesta este fabricat din otel, acoperit cu o ceramica industriala cu milioane de perforatii fine. Functie de natura imprimeului, anilox-ul este scufundat in cerneala. Astfel, un strat fin de cerneala este depusa pe cilindru. Ulterior, o spatula numita Doctor Blade curata surplusul de cerneala, lasand numai cantitatea optima in perforatiile aniloxului. Aniloxul se roteste, intra in contact cu cliseul flexografic care primeste cerneala care urmeaza sa fie depusa pe materialul de imprimat.   


Procesul tehnologic pentru ambalaje flexibile din polietilena


Extrudarea: Etimologia termenului, derivă din cuvântul latinesc extrudere, alcătuit din ex (afară) şi trudere (a împinge). Granulele de polietilena si componenta BIOdegradabila sunt introduse intr-un dispozitiv care le topeste la temperatura ridicata. Ulterior se naste folia sub forma unui balon cu diametrul si grosimea variabile functie de necesitati. Folia este obtinuta  pe baza tehnologiei oxo-biodegradabile certificată, corespunde cerinţelor directivei europene 94 / 62 / EC (articolele 5, 6, 7, 8, respectiv anexa II, punctul 3, lit. a, b, d) şi conţine adaos oxo-biodegradabil în conformitate cu standardul internaţional ASTM D 6954-04, acceptat de Uniunea Europeană. Descompunerea controlată a materialelor şi produselor din plastic ce conţin aditivi are loc sub acţiunea microorganismelor şi oxidării în armonie cu prevederile standardului ASTM D 6954-04 (”directiva referitoare la examinarea materialelor plastice prin intermediul combinaţiei de oxidare şi degradare biologică în mediul natural”). Produsele care conţin aditivul oxo-biodegradabil se vor descompune integral, în prezenta oxigenului, conform standardelor, rezultând dioxid de carbon (CO2), apă şi biomasă fără a lăsa în urmă reziduri toxice.  
Mărimea şi grosimea finală a filmului este controlată de câţiva factori, incluzând viteza, deschiderea, temperatura şi presiunea din interiorul balonului. În final, filmul este rulat pe bobine de diverse dimensiuni, care ulterior vor fi imprimate şi confectionate pungi, sacose, etc. Folia poate fi transparentă sau colorată. Colorarea in textura a foliei presupune adaugarea in granule a colorantilor.  Imprimarea:  Inainte de imprimare, folia este tratată electrostatic şi ionizată în vederea imprimării. Acest procedeu este cunoscut ca si tratament Corona. Fiecare placă flexografică este ţinută individual în folie de polietilenă de culoare închisă, pentru a fi ferită de lumină si umiditate. Fiecare culoare se află intr-o cuvă. Vopseaua este preluată din cuvă de către tamburii 
aniloxi de cauciuc şi cu ajutorul clişeelor flexografice ea ajunge pe folia tratată în vederea imprimării.

 Tăierea & Confecţionarea: Pungile pot fi confectionate la diferite dimensiuni, cu lipituri la baza sau pe laterale, cu sau fara pliuri lateral sau la baza, iar sacosele pot fi confectionate tip maieu, banana sau cu maner aplicat, functie de necesitati. 


 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.