Ambalajul defect – sursa de pierderi de venit

Noi cercetari realizate de Canadean Consumer arata ca ambalajele defecte joaca un rol urias in procesul de achizitie a consumatorilor. Mai mult de o treime dintre consumatori nu ar cumpara niciodata un produs alimentar sau un produs cosmetic sau farmaceutic daca ambalajul a fost compromis, iar daca vorbim de bauturi, mai bine de jumatate din consumatori nu ar bea niciodata dintr-un ambalaj deteriorat.

Aceste rezultate provin dintr-un studiu realizat pe 2000 de respondenti si subliniaza cat de importante sunt ambalajele pentru produse.

 Doar 8% dintre respondenti au spus ca ar plati pretul intreg pe un produs cu ambalajul deteriorat, iar 55% au spus ca sunt de acord sa cumpere produsul  daca li se acorda o reducere. Pentru categoria produselor cosmetice, doar 10% dintre consumatori ar plati pretul intreg daca ambalajul ar fi deteriorat, iar 54% ar accepta doar daca ar plati mai putin. Cel mai mare impact este in industria bauturilor. Aici, doar 7% ar plati pretul intreg pentru o bautura al carei ambalaj este deteriorat, si doar 44% ar accepta sa cumpere produsul in aceste conditii daca li s-ar acorda un discount. Interesant este ca reprezentantele sexului frumos sunt si mai exigente decat cumparatorii de sex masculin.

Acest studiu ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru producatori. Consumatorii se feresc de produse cu ambalaje necorespunzatoare, defecte, si doar vanatorii de chilipiruri sunt interesati de asemenea produse, dar, ATENTIE, vor discount pentru a le cumpara. Producatorii care nu fac eforturi pentru a se asigura ca ambalajele lor respecta cele mai inalte standarde pana in momentul cand ajung pe raft, pot pierde multi bani. Un ambalaj bine-gandit poate recupera alte pierderi. O veste buna pentru producatori este ca toti consumatorii tind sa ia in considerare prospetimea produsului, fara sa lase ambalajul defect sa le altereze perceptia asupra brandului in sine. Doar 8% dintre cumparatorii de alimente considera ca un ambalaj defect sugereaza o calitate proasta a brandului.

Fabrica de ambalaje Exonia Holding ofera o gama completa de ambalaje pentru industria food, ambalaje de calitate pentru ca produsele dumneavoastra sa fie remarcabile. Aveti in sectiunea „Tipuri de ambalaje” categoriile de ambalaje personalizate pe care le oferim.

Sursa aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.