QR code pe ambalaje – instrument de marketing eficient

QR code pe ambalajLa nivel global se folosesc tot mai mult QR code-urile pentru promovare, pentru implicarea consumatorilor si pentru vanzarea de produse. Codurile QR sunt coduri bidimensionale care pot contine mai multe informatii decat codurile de bare traditionale. Codurile QR se bucura de cea mai mare utilizare in randul persoanelor cu varste de 35-44 de ani, apoi in randul segmentelor 25-34 si 45-54 de ani. Pe sexe, 64% dintre femei utilizeaza codurile QR, comparativ cu doar 36% dintre barbati.

87% dintre QR Code-uri sunt realizate pentru a se obtine informatii, 8% sunt redirectionari catre URL-uri si 5% sunt folosite pentru a plati.

Daca te intrebi cum poti extinde experienta cu brandul prin intermediul ambalajului, raspunsul este QR Code-ul pe ambalaj. Sa presupunem ca deja ai un ambalaj remarcabil. Totusi ai nevoie sa extinzi experienta pe care o are consumatorul cu produsul in lumea digitala. Acest lucru il poti face cu QR code.

La ce folosesti QR Code-ul?

  • Informatii: Oamenilor le place sa stie cat mai multe lucruri mai ales despre lucrurile pe care dau bani. Folosind un QR Code oferi maximum de informatie in minim de spatiu utilizat. Astfel ambalajul devine mai aerisit, mai elegant si conform curentului minimalist chiar mai atractiv. Cu ajutorul QR Code-ului poti oferi informatii tehnice, informatii nutritionale, review-uri, spoturi video sau povesti despre produs. Doar imaginatia este limita. Cu ajutorul QR code-ului poti folosi acelasi design la comenzi repetitive, dar totusi sa ai informatii noi si continut nou de fiecare data.
  • Sharing in Social Media: Social Media este un lucru foarte serios. 1 din 7 oameni este pe Facebook, asa ca trebuie sa-ti plasezi produsul si in spatiul virtual. Folosind QR Code-ul, poti crea un landing page care permite oamenilor sa dea „share” produsului, sa trimita Tweet-uri despre produs, sau sa se conecteze la pagina oficiala a brandului. Este important sa nu folosesti aceasta tehnologiedoar la o retea sociala pentru ca ii poti pierde pe cei care n-o folosesc.
  • E-commerce: Prin QR code poti trimite consumatorii direct pe pagina ta pentru a-si face cont si pentru a comanda produse daca exista si posibilitatea de comert electronic. Pentru ca oamenii au legaturi emotionale puternice cu device-urile lor, aceasta parghie poate fi in folosul producatorilor.
  • Retere si recomandari: Folosesti QR Code-ul pentru a impartasi continut. Daca de  exemplu esti un producator din FMCG poti introduce retete, sectiuni tips & tricks, sfaturi si recomandari, videoclipuri sau chiar aplicatii.
  • Concursuri: 64% dintre respondentii la un studiu au afirmat ca ar folosi QR Code mai ales daca este vorba despre un concurs. Astfel, QR Code-ul este o sansa perfecta de a-ti aduce produsul in fata oamenilor si de a-i face sa vorbeasca despre produsul tau, sa starnesti „word of mouth”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.