Tribut pentru inventatorul codului de bare

Norman-Joseph-Woodland-inventatorul codului de bareDuminica, Norman Joseph Woodland, inventatorul codului de bare a decedat. Merita a fi amintit pentru ce a facut pentru lumea moderna si universul ambalajelor. Codul de bare este foarte important in lumea moderna si mai ales in lumea ambalajelor. Zilnic sunt utilizate 5 milioane de coduri de bare.

Foarte interesant este ca ideea i-a venit inventatorului cand se afla…la PLAJA. Pasionat fiind de plaja si codul Morse, acolo a desenat primul cod. Ideea de a folosi codul de bare pe ambalaje a venit atunci cand un director de la un supermarket si-a exprimat dorinta de a categorisi produsele pe care le comercializa. Designul original al codului de bare era rotund si nu dreptunghiular.

Potrivit publicatiei New York Times, „Classifying Apparatus and Method” se chema patentul pentru cititorul de coduri de bare pe care l-a vandut pentru 15.000 $, singurul profit pe care l-a obtinut din aceasta inventie. Ulterior s-a angajat la IBM. In 1992 a primit Medalia Nationala pentru Tehnologie si Inovatie oferita de presedintele S.U.A din acel moment, G.W. Bush.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.