Cum se descompun sacosele, pungile, sacii si foliile oxo-biodegradabile

Ambalaje oxo-biodegradabile Exonia HoldingPentru inceput trebuie sa mentionam ca exista o diferenta intre degradare si biodegradare. 

Un plastic degradabil este cel care isi modifica structura in conditii specifice de mediu, pe cand biodegradarea rezulta intr-un mediu natural.

Oxo-biodegradarea este un proces in 2 etape in care plasticul este convertit prin reactia cu oxigenul in fragmente moleculare solubile. Ulterior aceste molecule oxidate sunt transformate de catre microorganisme in dioxid de carbon, apa si biomasa.

Procesul chimic de degradare implica reactia moleculelor de plastic, care contin doar carbon si hidrogen cu oxigenul din aer. Aceasta reactie apare chiar si vara aditivi speciali care accelereaza procesul, dar dureaza mai mult. Adtivii speciali din sacosele oxo-biodegradabile accelereaza reactia de descompunere de la 100 pana la 1000 de ori mai rapid decat in mod normal, ceea ce inseamna ca o punga oxo-biodegradabila se poate descompune in cateva saptamani (la cele mai concentrate formule de aditivi).

Moleculele se biodegradeaza si se transforma in dioxid de carbon, apa si al biomasa, toate fiind gasite in natura. Foliile film sau sacosele din polietilena de joasa densitate care au aditivi pentru descompunere convertesc 60% din amprenta de carbon in dioxid de carbon in maxim 2 ani, iar restul de 40% de carbon ramane la nivel celular. Aditivii adaugati nu afecteaza alte proprietati ale polimerului respectiv. Procesul  prin care de la un polimer se ajunge la apa, dioxid de carbon si biomasa este numit oxo-biodegradare.

Ambalajele oxo-biodegradabile sunt un pas important pentru protectia mediului. Exonia Holding va poate ajuta sa protejati mediul inconjurator oferindu-va ambalaje oxo-biodegradabile.

Si pentru ca o imagine face cat o mie de cuvinte, aveti aici o imagine postata de o asociatie a furnizorilor de ambalaje care arata procesul de descompunere.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.