Principiul KISS in designul de ambalaj

Cand vorbim de designul de ambalaj, KISS este principiul care ar trebui sa guverneze. KISS (eng. keep it simple stupid), este un principiu care provine inca din ani ’60 de la US Navy si a fost adoptat de majoritatea designerilor. Principiul KISS echivalent cu „Less is more” a fost internalizat si de consumatori, pentru ca, in cele din urma, toti ne dorim vieti simple, dar frumoase.

Simplitatea brandului poate fi evidentiata prin ambalaj. Iata cateva sfaturi pentru un design de ambalaj simplu si eficient:

  • Foloseste logotipuri si logo-uri simple. Simplitatea se poate transforma in eleganta si poate da produsului o  nota de „premium product”. Daca se poate, utilizeaza termeni  care sa faca referire la simplitate si expune-i pe ambalaj. De ex. sa presupunem ca produci biscuiti cu ovaz si fulgi de ciocolata, atunci ai putea folosi un headline „Pur si SIMPLU deliciosi”.
  • Ambalaj cu fereastra de vizionare postat de ExoniaArata produsul sau lasa sa se vada produsul prin ambalaj. Este o strategie buna sa lasi produsul sa se vada printr-o fereastra transparenta. Astfel, consumatorul are mai multa incredere, scade riscul aparitiei dezamagirii post-achizitie. Atunci cand produsul are un aspect interesant, este bine ca acesta fereastra sa fie generoasa.
  • Ambalaj creativ postat de ExoniaEvidentiaza ingredientele: Produsele simple contin de obicei cateva ingrediente pe care le expun pe ambalaj. Daca produsul este realizat numai din ingrediente naturale, bineinteles, aceasta informatie trebuie evidentiata prin intermediul ambalajului.

 

  • Utilizeaza „spatiul negativ” (eng. „white space”, nu este neapart alb). Spatiul negativ este un semn al elegantei, simplitatii si are multiple efecte benefice asupra designului ambalajului: imbunatateste contrastul, evidentiaza elementele de identitate, atrage atentia asupra mesajului, etc. Un ambalaj poate fi foarte eficient fara sa fie aglomerat cu informatii mai putin importante cum ar fi multe numere de telefon (este suficient un singur Infoline sau chiar numai site-ul), lista completa a sediilor producatorului, etc. 

A folosi un ambalaj simplu, nu doar ca aduce avantaje de imagine, dar poate fi chiar mai ieftin. Un ambalaj dupa principiul KISS, inseamna o grafica mai simpla, costuri mai mici cu cliseele flexografice necesare personalizarii, etc.

Fabrica De Ambalaje Exonia pune la dispozitia clientilor servicii gratuite de design profesionist de ambalaje optimizat pentru tiparirea flexografica. Pentru mai multe detalii contactati specialistii Fabricii De Ambalaje Exonia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.