Reguli pentru ambalarea fructelor si legumelor

Folie extensibila alimentara de la Fabrica De Ambalaje Exonia HoldingConform Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) exista o serie de norme foarte clare privind realizarea unui comert civilizat cu fructe si legume. Alegand sa lucrati cu Fabrica De Ambalaje Exonia Holding, va garantam ca toate ambalajele pentru fructe si legume indeplinesc toate conditiile si prevederile legale, astfel incat produsele dvs. sa aiba ambalaje de calitate care sa asigure succesul produselor dvs.

Acestea sunt:

  1. Omogenitatea – continutul fiecarui ambalaj, trebuie să fie omogen si sa cuprinda legume sau fructe de aceeasi origine, varietate, soi sau tip comercial si calitate. Partea vizibila a produsului din ambalaj trebuie să fie reprezentativa pentru întregul conţinut. Pentru ca ambalajul sa asigure o vizibilitate maxima a produsului, specialistii Fabricii De Ambalaje folosesc granule de polietilena virgina de inalta calitate care asigura transparenta maxima a ambalajului (in zonele tip fereastra din grafica, lasate in mod special pentru vizitare)
  2. Ambalarea fructele si legumele trebuie ss fie ambalate astfel încat  sa fie protejate corespunzator. Materialele utilizate in interiorul ambalajului trebuie sa fie noi, curate si de o astfel de calitate, incat sa evite producerea oricarei vatamări externe sau interne a produsului. Utilizarea materialelor, in special a hartiei sau etichetelor care poartă specificatii comerciale este permisa cu conditia ca imprimarea sau etichetarea să fie realizate cu cerneala sau clei netoxice. Dacă fructele sau legumele sunt invelite, trebuie să se foloseasca hartie subtire, uscata, noua si inodoră. Folosirea oricarei substante care are tendinta de a modifica caracteristicile naturale ale fructelor si legumelor, in special gustul si mirosul este interzisa.  Ambalajele trebuie să fie total lipsite de corpuri straine. Pentru ca ambalajele dvs. sa intruneasca aceste conditii, toate ambalaje Exonia pentru produse alimentare  intrunesc toate conditiile Certificatelor de Calitate: CertificatBIO, ISO9001, LAREX, DSV (pentru ambalajele alimentare), EURO-ECO (produse 100% Reciclabile) si evident detin Certificat de Conformitate si Garantie
  3. Etichetarea – fiecare ambalaj trebuie etichetat individual, in mod vizibil si lizibil si sa prezinte următoarele mentiuni:

– identificarea ambalatorului si/sau expeditorului : numele şi adresa  sau identificarea  simbolică, eliberata sau recunoscuta de un serviciu oficial;
– natura produsului (specia şi in mod facultativ denumirea soiului);
originea produsului (tara de origine si eventual zona de productie sau denumirea nationala, regionala sau locala);
specificatii comerciale: categoria de calitate, iar daca standardul o cere, calibrul si /sau numarul de bucati ;
marca oficiala de control (facultativ).

Pentru produsele preambalate, se indica in plus, fata de informatiile prevazute de standardele de calitate si greutatea neta.

Pentru mai multe detalii tehnice sau pentru a realiza o comanda de ambalaje pentru fructe si legume proaspete sau congelate, contactati reprezentantii de vanzari ai Fabricii De Ambalaje Exonia.

Sursa info: MADR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.